Cum alegi inele pentru bărbați când cumperi pentru tine sau faci cadou

Accesoriile au devenit un must în ceea ce privește stilul unei persoane.

Să zicem că înainte puteam spune că accentul era pus pe partea feminină, în ultimii ani lucrurile s-au mai schimbat, inelele pentru bărbați au devenit un element foarte important în outfit.

Dacă doreșți să faci cadou un inel unui bărbat important din viața ta, sau pur și simplu doreșți să cumperi unul pentru tine trebuie să fi atent la mai multe detalii.

Când vorbim de inele, automat discutăm despre o varietate extinsă de stiluri, materiale.

Modele de inele pentru barbati

Există suficient de multe modele de inele pentru bărbați pentru a se potrvi cu personalitatea, stilul vestimentar, chiar expresivitatea fiecărui individ în parte.

De exemplu, pentru o persoană extentrică poți opta pentru un model care să aibă o piatră masivă, astfel o să iasă și mai mult în evidență, sau chiar pentru un inel tip ghiul, care pare impunător și oferă un nivel de confidențialitate și mai mare.

Un exemplu la polul opus este un inel pentru un bărbat care vrea ceva simplu, dar care să arate bine și să aducă un plus sesizabil la ținuta pe care o are. În acest caz, orientarea poate fi făcută către un inel de argint, simplu, elegant, dar care aduce efectul de “clean” în outfit.

Putem alege și un inel anti-stres pentru un bărbat care are anumite ticuri nervoase, așa reușim să îi atribuim accesoriului o importan ță dublă: atât vizuală, întrucât aduce un plus, dar devine și util.

Acum, dacă ne orientăm puțin spre materiale, și aici se poate observa o gama largă de produse realizată din diferite metale.

Inele din Argint pentru bărbați

Primul este argintul, un material folosit atât pentru modele simple care ies în evidență fix prin acest lucru, dar și pentru inelele care privirile oricărui privitor prin diversitatea pietrelor ce pot completa acest accesoriu.

Inele din inox

O altă varianta de material pentru care poți opta în căutarea unui cadou este inoxul, foarte durabil, mai accesibil la preț decât argintul, iar pentru un inel confecționat din acest material poți alege din mai multe culori: 

-negru, în cazul în care bărbatul căruia îi faci cadou preferă o ținută neagră, simplă, nu dorește să iasă foarte mult în evidență dar dorește un accesoriu.

-alb, care deși se potrivește cel mai mult tot la outfit-uri din nonculori, tinde să atragă mai mult atenția decât un inel de culoare neagră.

-inox de culoare aurie, dacă dorința ta e să găsești un cadou care să arate bine, calitativ, dar totuși să nu trebuiască să plătești cât pentru un inel din aur, asta e cea mai potrivită opțiune, în special dacă persoana căreia vrei să îi dăruiești acest inel îi place să iasă în evidență, să arate că are încredere în el și să fie mai strălucitor, plus că, un inel de culoare aurie merge la orice tip de îmbrăcăminte, fie că vorbim despre un costum elegant sau de o ținută casual.

La fel ca la argint, inelele din inox vin cu o gamă custom, de exemplu, poți opta oricând pentru un inel cu elemente maro, cu diverse inscripții, figuri, chiar și un inel creat atât din inox de culoare albă cât și din inox de culoare neagra, aceste modele se potrivesc în special bărbaților care vor să fie diferiți față de ceilalți și nu își doresc un accesoriu pe care îl poți vedea la oricine altcineva pe stradă.

Tungsten:

Dacă alegi să faci cadou un inel din tungsten, trebuie să știi că alegi o opțiune foarte bună, este un metal extrem de rezistent, are o nuanță ce se diferențiază de restul materialelor.

“Tungtenul este un metal cu luciu alb-argintiu, ce cristalizează în sistemul cubic cu volum centrat fără a mai avea și alte forme alotropice. Foarte dur, tungtenul nu este casant ci devine ductil în stare pură păstrându-și în același timp rezistența. “ —> Wikipedia.

Oțel inoxidabil

Inelele din oțel inoxidabil își păstrează aspectul indiferent de gradul de uzură. Fiind un metal dur, oțelul inoxidabil este extrem de rezistent la apă și la alți factori externi. De un astfel de accesoriu te vei putea bucura ani întregi fără să-ți faci griji că s-ar putea oxida sau deteriora în vreun fel.

Acesta este foarte ușor de întreținut, putând fi șters doar cu o cârpă curată, fără soluții speciale. Pentru a păstra strălucirea bijuteriei un timp cât mai îndelungat se recomandă ștergerea după fiecare purtare.

Dacă îți doreșți să oferi un cadou inedit, dar dispui de un buget mai restrâns, inelele din oțel inoxidabil reprezintă alegerea ideală. Raportul calitate-preț este foarte avantajos.

Acum să ne îndreptăm puțîn atenția către mărimea inelului de bărbat pe care doreșți să îl cumperi pentru tine sau pe care doreșți să îl faci cadou.

Mai jos regăsești două metode prin care poți calcula diametrul:

-O metodă foarte simplă de a determina măsura unui inel presupune să măsori cu o rigla, un centrimetru de croitorie sau o ruletă, diametrul interior al unui inel pe care deja îl ai. Poziționează unul dintre instrumentele alese pe centrul inelului și măsoară distanța din interiorul acestuia.

-O altă metodă prin care poți determina măsura unui inel presupune să înfășori un centimetru de croitorie, o hârtie sau o ață în jurul degetului pe care vrei să porți inelul. Marchează punctul unde se întâlnește materialul și măsoară această porțiune în mm. În acest fel vei determina circumferința degetului ce corespunde cu măsură inelului.

Ce iei în calcul când cumperi un inel pentru barbati

Mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a cumpăra un inel pentru bărbați:

-degetele se pot umfla datorită schimbărilor de temperatură sau a retenției de apă

-Acordă un plus de minim 2 mm, pentru a fi sigur că inelul nu este prea fix

-Dacă te încadrezi între două măsurători, optează pentru măsura mai mare.

Sper că citirea acestui articol ți-a oferit  ajutorul necesar în luare unei decizii, indiferent că inelul este pentru ține sau dorești să îl  faci cadou unui bărbat.

Stoicănescu Ionuț-Sebastian 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *