10 modele de coliere atemporale din argint elegant

Și tu te-ai întrebat care e faza cu moda colierelor de argint? De ce toată lumea le preferă și le poartă? Astăzi, în era internetului, se găsesc atât de multe informații încât nu știi ce să alegi sau să crezi, mai ales dacă ideile se bat cap în cap. Dar nu îți face griji! Sunt aici să îți luminez calea, deci hai să începem…

De ce argintul e un metal semiprețios atemporal?

Argintul este un metal prețios, care a folosit în cursul istoriei la baterea monedelor și pentru crearea de bijuterii. În antichitate, existând chiar o vreme când argintul era mai prețios ca aurul. Astfel, observăm existența și importanța lui încă din istorie.

Totuși, demonstrarea atemporalității încă este în curs. Acest lucru denotă din preferințele oamenilor de a alege bijuteriile din argint deoarece sunt nemuritoare, pot fi purtate oricând, la orice ocazie și în orice stil.

De ce argint 925?

Argintul în starea sa naturală (99,9% puritate) este un metal moale și nu poate fi folosit în procesul de creare a unei bijuterii decât în amestec cu alte aliaje metalice. Așadar, o bijuterie, este de fapt un amestec de 92,5% argint pur și 7,5% de alte aliaje metalice (de exemplu: cupru, nichel sau zinc). De aici vine și denumirea de Argint 925, cifra însemnând puritatea argintului din bijuterie. Pentru a fi identificat, este folosită cifra 925, care reprezintă un semn distinctiv și este ștampilată într-o parte ascunsă a bijuteriilor.

Astfel, acest tip de aliaj este perfect pentru orice bijuterie, având o rezistență ridicată în timp și la uzură și o valoare pe piață ridicată datorită procentajului ridicat de argint din ele.

Ce reprezintă colierele pentru femei?

Colierele reprezintă frumusețe pentru femei. Ele scot în evidență femeia și o fac să se simtă plină de mândrie și de încredere în propria persoană.

Femeile se simt speciale când poartă coliere. Dacă vorbim despre colierele de argint, acestea au și numeroase proprietăți benefice. Printre acestea se numără și îmbunătățirea stării de sănătate, amplificarea senzualității și eficiența în vindecarea rănilor.

Ce tipuri de coliere există pe piață?

Coliere din argint simplu

Acestea sunt potrivite pentru persoanele care prefera bijuteriile dintr-un singur material. Sunt ușor de asortat cu orice ținută, fie că alegi să le porți la birou sau la un eveniment special.

Coliere din argint cu zirconiu 

Aceste coliere sunt bijuterii delicate ce denotă eleganță și finețe. Zirconiul este o piatră semiprețioasă folosită ca un înlocuitor al diamantului. Este o piatră deosebit de frumoasă, durabilă și relativ ieftină.

Coliere din inox

Aceste bijuterii sunt potrivite pentru persoanele care preferă bijuteriile confecționate din materiale rezistente și ușor de întreținut, fiind ideale pentru cadouri.

Coliere de argint cu pietre semiprețioase

Colierele cu pietre semiprețioase (pietre naturale, veritabile: onix, coral, ametist, citrine, jade, turcoaz, agate, aventurine, ochi de tigru, topaz, etc.) sunt bijuterii aparte, care denotă naturalețe și puritate. 

Gablonturi

Acestea sunt bijuterii cu un design aparte și creativ. Sunt ideale pentru persoanele care își doresc o diversitate cât mai largă de accesorii pretabile la diverse situații.

Ce modele pot rămâne de actualitate în timp?

Fie că alegi un colier lung sau la baza gâtului, modelele ce rămân de actualitate sunt cele care îți reprezintă personalitatea și îți reflectă eleganța proprie. Argintul este, a fost și va mai fi un material de bază pentru coliere, deci alegându-l nu ai cum să dai greș.

Recomandări pentru coliere atemporale

  1. Colier tennis din argint 925 rodiat cu zirconii albe

Un colier simplu și chic. Dacă îl alegi nu vei da greș în nicio ținută.

  1. Colier din argint 925 rodiat cu aripă și zirconii albe

Dacă ești fan pandantive mari, acest colier este pentru tine. Îți poate reflecta personalitatea puternic liberă sau ușurința cu care treci peste probleme.

  1. Colier din argint Luna și Stea placat cu rodiu

Acest colier unic denotă personalități complexe sau reprezintă persoanele care pot împăca noaptea cu ziua.

  1. Colier elegant din oțel inox mov

Potrivit pentru doamnele mereu elegante și nu numai, acest colier îți oferă o pată de culoare și eleganță inedită ținutei pe care o alegi.

  1. Colier din argint 925 rodiat cu fulg de nea și zirconii albastre

Iubitoare de natură, în special a anotimpului rece, cu acest colier vei da o notă specială ținutei pe care o porți.

  1. Colier din argint 925 planetă, semilună, steluțe și zirconii 

O întruchipare unică a nopții prin prisma planetei ce va atrage toate privirile către tine.

  1. Colier din argint 925 aurit inimioară cu zirconiu alb

Dacă în sufletul tău este iubirea veșnică pentru aur, îți recomand acest colier de argint aurit ce te va pune în evidență.

  1. Colier din argint cu pisicuță și perluță

Atitudinea jucăușă sau iubirea pentru animale poate fi pusă în valoare prin acest colier unic și simplu.

  1. Colier din argint cu elefanți, placat cu rodiu

Forța și puterea, răbdarea și liniștea, loialitatea sau înțelepciunea pot fi reflectate prin posesorii acestor calități, elefanții.

  1. Colier din argint 925 placat cu rodiu, cu Lună și Steluțe

Puțin excentric, însă extrem de elegant, acest colier îți va pune în valoare gâtul și îți va scoate în evidență trăsăturile.

Sursă poze: https://www.bespecial.ro/, https://www.pexels.com/ro-ro/.

Articol scris de Andra-Elena Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *